2015. július 13., hétfő

Krémes kávészelet

Hozzávalók:
- 5db tojás
- 5 evőkanál porvukor
- 5 evőkanál liszt
- 1dl erős feketekávé.
A sárga krémhez:
- 3dl tej
- 4-5 evőkanál liszt
- 6 db tojássárgája
- 10dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20dkg margarin
A fehér krémhez:
- 6 tojásfehérje
- 20dkg porcukor
Díszítés:Például:
- csokoládé dara
- menta
Elkészítés:A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét keményre felverjük, a vége felé a cukrot apránként hozzáadjuk.A sárgáját egyesével beledolgozzuk ,majd lazán összekeverjük a lisztel és 1 evőkanál meleg vízzel. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk,előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.Amikor kihűlt meglocsoljuk feketekávéval.A sárga krémhez a lisztet simára keverjük egy kis tejjel.A többi tejet felforraljuk.A sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,hozzákeverjük a lisztes masszát, amikor a tej felfort,belekeverjük ,és pár perc alatt sűrűre főzzük.Kihűtjük,és elkeverjük a felhabosított margarinnal. Rásimítjuk a kávés piskótára.A ferérjét vízgőz fölött habverővel a porcukrot folyamatosan hozzáadva krémesre keverjük.A sárga krémre simítjuk.Hűtőbe tesszük tálalásig,hogy az ízek összeérjenek.Tálaláskor tetszőlegesen szeleteljük és díszítjük.
                                                                                           Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése