2015. július 13., hétfő

Meggyes kedvenc

Hozzávalók:
- 10dkg margalin
- 10dkg porcukor
- 6tojás
- 25dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2evőkanál kakaópor
- 25dkg meggy
Hozzávalók a krémhez:
- 4dl tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1csomag vaníliás pudingpor
- 20dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:Például:
- Csokoládé forgács vagy dara.
-Színes torta drazsék és menta.

Elkészítés:A meggyet meg mossuk,kimagozzuk,papírtörlőre szedjük, félretesszük.A margarint a cukorral habosra keverjük,majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk.Hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet.A masszát kettéosztjuk,egyik felébe belekeverjük a kakaóport.Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.A kakaós tésztát bele simítjuk,szétterítjük rajta a meggyet,majd rá egyengetjük a sárga tésztát.Előmelegített sütőben 180°C-on 40-45perc alatt meg sütjük.Míg hűl,a krémhez a pudingport elkeverjük néhány evőkanálnyi tejjel és a  kristálycukorral.A többi tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos masszát és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.Kihűtjük és összedolgozzuk a porcukorral,vaníliás cukorral habosra kevert margarinnal.A krémet a sütemény tetejére egyengetjük és elsimítjuk.Majd hűtőbe tesszük,hogy a krém a tésztára dermedjen.Fogyasztás előtt szeleteljük és díszítjük.
                                                                                                                Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése