Gyümölcsös desszertek:
Málnakrémes szelet:
- 7 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl Hulala tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 citrom leve
- 30 dkg málna
- 1 csomag zselatinfix
Hozzávalók a mázhoz:
- 30 dkg porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- 5-6 evőkanál málnaszörp
Díszítéshez: például: málnaszemek, citromfű, menta
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál vízzel, és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, több adagban hozzákeverjük a kemény habot, majd beleforgatjuk a sütőporral, keményítővel, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük, előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt keményre verjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd apránként a joghurtot, a citrom levét, a málnát, végül a zselatinfixet. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük és díszítjük.
Jó étvágyat!
-15 dkg túró
- 10 dkg finom tészta metélt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
Hozzávalók a málnaöntethez:
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- Annyi keményítő, hogy szirupállagú öntetet kapjunk
Elkészítés:
A túrót passzírozzuk, majd a finom metéltet kifőzzük, és hűtjük. A túrót, a porcukorral, a tejföllel, és a vaniliás cukorral jól összekeverjük, a felvert tejszínhabbal lazítjuk. A réteslapot kiterítjük és a tojássárgájával megkenjük, 8x8 cm-es négyzeteket vágunk, amit 180°C-on körülbelül 10 perc alatt kisütünk. A málnát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a keményítővel sűrítjük, majd hűtjük.
Tálalás: A málnaöntetetből egy keveset a tányérunk közepére teszünk, ráteszünk szintén egy keveset a túrótöltelékből, majd egy réteslapot teszünk rá. Ezen kívül, ezt még kétszer megismételjük.
Ha maradt a tejszínből rózsákat tehetünk a tetejére, illetve málnával és málnaöntettel díszíthetjük.
Emeletes vargabéles málna öntettel:
Hozzávalók:-15 dkg túró
- 10 dkg finom tészta metélt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag réteslap
- 1 tojás
Hozzávalók a málnaöntethez:
- 15 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- Annyi keményítő, hogy szirupállagú öntetet kapjunk
Elkészítés:
A túrót passzírozzuk, majd a finom metéltet kifőzzük, és hűtjük. A túrót, a porcukorral, a tejföllel, és a vaniliás cukorral jól összekeverjük, a felvert tejszínhabbal lazítjuk. A réteslapot kiterítjük és a tojássárgájával megkenjük, 8x8 cm-es négyzeteket vágunk, amit 180°C-on körülbelül 10 perc alatt kisütünk. A málnát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a keményítővel sűrítjük, majd hűtjük.
Tálalás: A málnaöntetetből egy keveset a tányérunk közepére teszünk, ráteszünk szintén egy keveset a túrótöltelékből, majd egy réteslapot teszünk rá. Ezen kívül, ezt még kétszer megismételjük.
Ha maradt a tejszínből rózsákat tehetünk a tetejére, illetve málnával és málnaöntettel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl olaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha margalin
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- 25 dkg ribizli
- ribizlifürtök
-citromfű vagy menta
Ribizlis túrókocka:
Hozzávalók:
- 4 tojás- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl olaj
Krémhez:
- 25 dkg túró- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha margalin
- 1 citrom
- 1 dl tejszín
- 25 dkg ribizli
Tetejére:
- 1 csomag erdei gyümölcsös ízű gyümölcskocsonya- ribizlifürtök
-citromfű vagy menta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése