2015. július 12., vasárnap

Málnakrémes szelet

Hozzávalók:
- 7 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl Hulala tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 citrom leve
- 30 dkg málna
- 1 csomag zselatinfix

Hozzávalók a mázhoz:
- 30 dkg porcukor
- 2 kávéskanál citromlé
- 5-6 evőkanál málnaszörp

Díszítéshez: például: málnaszemek, citromfű, menta

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál vízzel, és 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, több adagban hozzákeverjük a kemény habot, majd beleforgatjuk a sütőporral, keményítővel, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és egyenként sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe egyengetjük, előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt keményre verjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd apránként a joghurtot, a citrom levét, a málnát, végül a zselatinfixet. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A mázhoz a hozzávalókat simára keverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük és díszítjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése