Mascarponés barackkrémes linzer tortácskák
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt + a nyújtáshoz is
– 10 dkg margarin + a formához is
– 7 dkg porcukor
– 1 db tojássárgája
A töltelék hozzávalói:
- 40 dkg mascarpone
– 10 dkg porcukor
– 1 citrom leve és reszelt héja
– 20 dkg sárgabarack
A díszítés hozzávalói:
- 20dkg sárgabarack,friss menta,tejszínhab rózsák és persze amit csak szeretnétek.
Elkészítés: A tésztához a
lisztet,porcukrot,margarint elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tojássárgáját
,sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 25percig
pihentetjük.A hűtött linzertésztát lisztezett deszkán 0,5cm-res
vastagságra nyújtjuk. Majd 4részre vágjuk és a 12cm-res átmérőjű kis
torta formákat kibéleljük velük. Majd 170°C-ra előmelegített sütőben
17-18 perc alatt aranysárgára sütjük,hűtjük. A töltelékhez a
mascarponét,porcukrot,citromlevet és héját egy keverőtálba
tesszük,robotgéppel 1percig habosítjuk.Hozzákeverjük a
tisztított,leturmixolt sárgabarackot.A krémet a linzer tortácskákba
töltjük és legalább 20percig hűtőszekrényben pihentetjük,majd ízlés
szerint díszítjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése