2015. július 17., péntek

Mascarponés barackkrémes linzer tortácskák

            

Mascarponés barackkrémes linzer tortácskák

tortácska 7Hozzávalók:

- 20 dkg liszt + a nyújtáshoz is
– 10 dkg margarin + a formához is
– 7 dkg porcukor
– 1 db tojássárgája

A töltelék hozzávalói:

- 40 dkg mascarpone
– 10 dkg porcukor
– 1 citrom leve és reszelt héja
– 20 dkg sárgabarack

A díszítés hozzávalói:

- 20dkg sárgabarack,friss menta,tejszínhab rózsák és persze amit csak szeretnétek.


Jó étvágyat! 

Elkészítés: A tésztához a lisztet,porcukrot,margarint elmorzsoljuk,hozzáadjuk a tojássárgáját ,sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 25percig pihentetjük.A hűtött linzertésztát lisztezett deszkán 0,5cm-res vastagságra nyújtjuk. Majd 4részre vágjuk és a 12cm-res átmérőjű kis torta formákat kibéleljük velük. Majd 170°C-ra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük,hűtjük. A töltelékhez a mascarponét,porcukrot,citromlevet és héját egy keverőtálba tesszük,robotgéppel 1percig habosítjuk.Hozzákeverjük a tisztított,leturmixolt sárgabarackot.A krémet a linzer tortácskákba töltjük és legalább 20percig hűtőszekrényben pihentetjük,majd ízlés szerint díszítjük!

                                                                      Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése